brooksbeauty B zwart

SPORTPEDICURE

Veel mensen sporten voor hun plezier, maar ook om fit te blijven. Welke sport je ook beoefent, je voeten zijn nagenoeg onmisbaar.

Ik wil sporters extra bewust maken van het belang van gezonde voeten en de belangrijke rol die de sportpedicure daarbij kan spelen.

Je behoeften aan voetzorg is immers een direct gevolg van de impact van je sport op jouw voeten. De intensieve belasting, repeterende beweging en frictie zijn oorzaken van buitenaf. Je voeten krijgen telkens heel wat te verduren en de herstelperiode is kort.

Bij een sportpedicure behandeling ligt de nadruk op preventief advies, herkent sportblessuren, heeft kennis van tapen, en kan je goed adviseren bij de aankoop van de juiste sportschoenen,. Functioneren oplossingen daar draait het om, zodat jij lekker door kunt sporten.

Als sportpedicure richt ik me voornamelijk op voetverzorging van voetproblemen bij sporters. Mijn kennis op het gebied van de voetverzorgingsmethoden en- technieken die nodig zijn om sport gerelateerde voetproblemen te kunnen behandelen is groot. Omdat sporters vaak actief bezig zijn hebben zij ook vaker last van voetproblemen, zoals

Eelt, gescheurde of ingegroeide nagels, likdoorns, schimmel, blaren, blauwnagels en kloven.

als sportpedicure help ik sporters om de voeten in goede conditie te houden en veelvoorkomende voetproblemen bij sporters te voorkomen of te behandelen. Ik heb tevens een adviserende rol aan bijvoorbeeld wandelaars.

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren in hun functie te ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd.

Medical taping wordt gebruikt bij: nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen(oedeem), houdingscorrectie en stand veranderingen, behandeling van klachten door overbelasting (hielspoor- shin splint)

.

     

Sporttape/ kinesiotape van af € 26,00

likdoorn verwijderen, nagelreparatie of ingroeiende teennagelbehandelingen per onderdeel

Nagelbeugel zetten (podofix)

Anti-druk techniek

€  25,00

€ 27,00

€  11,00

De voeten worden met alcohol gereinigd, nagels knippen, verwijderen van eelt, ingroeiende nagel en likdoorn, glad frezen en voetverzorging

30 min € 39,00

45 min € 46,00

De voeten worden met alcohol gereinigd, nagels knippen, verwijderen van eelt, ingroeiende nagel en likdoorn, glad frezen en voetverzorging

45 min € 41,00

30 min € 36,00